Telefoonnummer Identificeren

Gebeld door een onbekend telefoonnummer? Callvsie helpt je met het identificeren van het onbekende nummer.

Wat doe je wanneer je gebeld bent door een nummer, maar je weet niet van wie het nummer is? Dan wil je het telefoonnummer identificeren. Het identificeren van een telefoonnummer is makkelijker dan je denkt. Wanneer je gebeld bent door een vast nummer, zoals een 090-nummer, dan kun je al goed bepalen uit welke regio de beller komt. Wanneer je daar een kennis of vriend hebt wonen, dan kun je er al voorzichtig van uit gaan dat hij dit is. 

Wanneer je gebeld bent door een 06-nummer dat je niet kent, is het lastiger om te achterhalen van wie het nummer is. Je kunt gebruik maken van omgekeerd zoeken. Omgekeerd zoeken is zoals de naam je wellicht al doet vermoeden – het achterhalen van de naam bij wie het telefoonnummer je hoort. Je bent letterlijk het telefoonnummer aan het identificeren, zodat je erachter kunt komen wie de eigenaar van het nummer is. 

Telefoonnummer identificeren: hoe het werkt?

Lees hieronder hoe je het identificeren van een telefoonnummer werkt.

 1. Check je Whatsapp
  Bijna iedereen heeft tegenwoordig Whatsapp. Whatsapp gebruik je om andere mensen een berichtje te sturen. Waarschijnlijk word je wel eens geappt door een nummer dat kent, maar deze sla je niet op. Dit kan bijvoorbeeld een collega zijn. Wanneer je gebeld bent door een nummer dat je niet kent, kun je als eerste beginnen om het gebelde telefoonnummer in je contacten te zetten. Wanneer je dan het contact zoekt in je app, kan het zo zijn dat je al eens een berichtje van hem of haar hebt gekregen. Vaak hebben deze mensen ook een profielfoto. Druk op de profielfoto en je weet door wie je gebeld bent. Wanneer je geen resultaat krijgt in je Whatsapp gesprekken, probeer dan stap 2. 
 2. Maak gebruik van Facebook 
  Wanneer je dus geen resultaat hebt gekregen bij Whatsapp, gaat de zoektocht door. Een veel gebruikte tweede manier is het zoeken via Facebook. Vele mensen hebben namelijk hun telefoonnummer in Facebook staan, waardoor Facebook het nummer ook gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen om het telefoonnummer te identificeren via Facebook is het nummer in de zoekbalk van Facebook te plakken. Wanneer het gebelde nummer tevoorschijn komt, kun je op het profiel van diegene klikken. Op deze manier zie je meerdere foto’s van diegene die je gebeld heeft. Wanneer je geen resultaat krijgt, ga dan verder naar stap 3.
 3. Zoek het nummer op via Google
  Wanneer Whatsapp en Facebook allebei geen resultaten hebben opgeleverd, kun je doorgaan met stap 3. Het telefoonnummer identificeren via Google werkt net zoals het zoeken via facebook. Vul het nummer in de zoekbalk bij Google. Belangrijk is dat je het nummer aan elkaar in Google typt. Dus 0612345678 in plaats van 06 1234 56 78. Zeker wanneer je gebeld bent door een bedrijf, bestaat er een grote kans dat je een resultaat krijgt. Bedrijven hebben namelijk vaak het nummer ergens op hun website staan. Of maken gebruik van een bedrijfsgids. Wanneer je nog steeds geen resultaat hebt, ga dan naar stap 4
 4. Het telefoonnummer laten identificeren door Callvisie
  Wanneer je bovenstaande resultaten geen resultaten hebben opgeleverd kun je nog twee dingen doen. 1. Je kunt het nummer zelf terugbellen. 2. Je kunt het telefoonnummer laten identificeren door Callvisie. Callvisie beschikt over een nationale, openbare nummerdatabase. Wanneer je het gebelde telefoonnummer graag wilt identificeren, bestaat er een grote kans dat wij het gebelde nummer voor jou kunnen achterhalen. 

Wat kost een een telefoonnummer identificeren met CallVisie?

Je kunt een gebeld vast nummer of mobiele nummer laten identificeren door Callvisie. De kosten hier van zijn € euro per minuut. 

Hoe identificeer je een telefoonnummer